Padelracket

Köp ditt padelracket hos oss på Padelpunkten! Vi erbjuder billiga padelrack av populära varumärken som Bullpadel, RS, Head, StarVie och Prince. Vi erbjuder alltid fri frakt och returer vid köp av padelrack. Är du osäker vilket racket som passar dig? Läs vår köpguide.

Varumärke
Balans
Form
Spelartyp
Modell

Vilket padelracket ska jag köpa?

Det är en fråga vi får ofta! Inget padelracket passar för alla. Det viktiga är att inte köpa fel padelracket. Alla personer har sin egna spelstil, spelarnivå och preferenser. Därför är det väldigt individuellt. Som nybörjare rekommenderar vi att du väljer ett lättare padelracket för att få en god känsla och kontroll. För motionärer och avancerade spelare väljer oftast ett tyngre racket med mindre sweet spot för att få mer kraft i slagen.

Det finns en del nybörjare som köper dyra avancerade padelracketar efter ha spelat padel några gånger. Det här kan vara ett misstag av flera anledningar, bland annat kan ett fel padelracket för den ovana padelspelaren gör att det blir svårspelat och därmed svårare att manövrera. Men värst av allt är att du kan själv skada dig. Att få padelarmbåge (även s.k. tennisarmbåge) har blivit allt mer vanligare i samband med den stora padelvågen som svepte över hela Sverige. Det är därför viktigt att köpa ett padelracket som passar just för dig och din spelarnivå.

Läs gärna vår köpguide för mer information vad balans, form och vikt innebär.

Vilket skiljer det sig mellan olika padelracketar?

Som du kanske redan har märkt finns det olika former på padelracket: rund, dropp och diamant. Ett runt padelrack har sin sweet spot i mitten av racket och du som spelare får en förbättrad kontroll över slagen. Diamantformade är mer svårhanterlig men som kan generera mycket kraft i slagen vid god manövrering. Detta är möjligt på grund av att dess sweet spot är högre upp. Det gör också att det finns större risk för felträffar och misstag för den ovana utövaren. Sist men inte minst är formen dropp eller hybrid som den även kallas. Droppformade padelracketar är som en slags balansgång mellan rund- och diamantformade racketar. Den kan både generera god kraft och kontroll i slagen. Dess sweet spot är lite högre än den runda formen, men lägre ner för diamantformade padelracketar.

Vad är padelarmbåge eller tennisarmbåge?

Vid padelarmbåge är en skada som ont i senorna vid utsidan av armbågen. Detta beror på att det sker en överbelastning av många ensidiga ovana rörelser och framförallt uppstår det för att personen ifråga använder ett för tungt padelrack. Vid smärta gäller det att träna armen så fort som möjligt och avstå från padel för att behandla skadan på bästa sätt. Du kan få ett träningsprogram av en fysioterpaut som hjälper dig med övningar. För att undvika att padelarmbåge uppstår rekommenderar vi att använda greppet Hesacore som minskar vibrationer vid bollträffar och reducerar risken för padelarmbåge.

Vad är skillnaden mellan ett padelrack för juniorer och seniorer?

Några av padelmärkens toppmodeller brukar även ha juniorversioner av dem. Utseendemässigt verkar de vara identiska, men det finns en viss skillnad. Till exempel är padelrack för juniorer något tunnare. Ramprofilen eller rambredden för seniormodellerna är 38 mm och för junior brukar det vara 35 mm. Därmed är de något mindre och väger därför också mindre än senior versionerna. Detta är för att anpassa vikten till spelarens ålder. Vi rekommenderar att barn i åldrarna 7-12 år använder sig av juniorracken.

Billiga padelrack

Vi har billiga padelrack av flera populära varumärken som exempelvis Bullpadel, RS, Head, StarVie och Prince. Utöver att erbjuda billiga padelrack vill vi alltid att våra kunder ska få service av högsta klass och snabba leveranser som endast tar 1-3 dagar. Dessutom har vi alltid fri frakt på beställningar på mer än 300 kronor och fria returer. Vill du få en ännu bättre deal? Kika gärna in på vår rea för att köpa padelrack billigt.

Snabba leveranser

Tar endast 1-3 arbetsdagar

Fria returer

Vi har alltid fria returer!

Fri frakt

Fri frakt över 300 kronor

Varumärke
Balans
Form
Spelartyp
Modell