Padelbollar

Behöver du köpa bollar? Vi på Padelpunkten har prisvärda professionella matchbollar och träningsbollar. Vi har ett urval av de mest populära padelbollarna från Bullpadel och Head.

Varumärke

Vad är skillnaden mellan padelbollar och tennisbollar?

Vid första anblick kan man tro att padelbollar och tennisbollar är exakt samma sak och därför kan man även anta att man kan spela med tennisbollar på padelplanen. Visserligen funkar det i praktiken, men för den vana padelspelaren är det inget att rekommendera. Det som är skillnaden mellan padelbollar och tennisbollar är hur stort trycket är i bollen. Tennisbollar har högre tryck och därmed studsar mer. Padelbollar har lägre tryck och därför studsar den mindre. I padel skulle det därför bli svårare att spela med en tennisboll då studsarna skulle bli högre och svårtagna. Den andra skillnaden mellan bollarna är storleken. Padelbollar är mindre än tennisbollar.

Vad är skillnaden mellan olika padelbollar?

Det finns padelbollar med olika egenskaper och syften. Det finns padelbollar som fokuserar på snabbhet, kontroll och lång hållbarhet. Därför är det viktigt vilka egenskaper man söker efter innan man köper padelbollar. Snabbheten i padelbollar beror på vilket tryck det är i bollen. Som vi nämnde tidigare ger högre tryck mer studs samt fart och lägre tryck gör att det studsar mindre. Den viktigaste egenskapen hos en padelboll är hållbarheten. Med hållbarhet menas med att bollen ska behålla sitt tryck och att studsen inte blir negativ påverkad under en längre tid. Hållbarheten styrs av vad padelbollen är gjord av för material och hur mycket päls det är. Ju mer päls desto långsammare blir bollen och längre hållbarhet har den. 

Vilka padelbollar ska jag köpa?

Det är väldigt individuellt vad man köper för padelbollar. Läs gärna (ovan) på vad skillnaden är mellan olika padelbollar. Det är en bedömning på vad man vill få ut av sitt spel. Vanligtvis köper nybörjare padelbollar som har mer päls som ger ett långsammare spel, men som också har en längre hållbarhet. De som håller högre nivå vill ha en boll med snabbhet och bra tryck i bollen för att kunna smasha ut motståndarna.

Skiljer priset sig mellan att köpa padelbollar i 1-pack eller 3-pack?

Ja, du som padelspelare får mera för pengarna vid köp av padelbollar i 3-pack. Att endast köpa ett rör padelbollar blir dyrare per padelboll än att köpa 3 rör.

Snabba leveranser

Tar endast 1-3 arbetsdagar

Fria returer

Vi har alltid fria returer!

Fri frakt

Fri frakt över 300 kronor

Varumärke